Budapest XI. kerület

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Gellért Gyógyfürdő
kategóriák:
jelentőség (1-6):
1.Nemzetközi 
láthatóság:
látható 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.48367 E19.05088
cím:
1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.
elérhetőség:
nyitvatartási időben 
település:
Ez a látnivaló a Budapest XI. kerület település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

A Gellért Gyógyfürdő a város központjában, a Duna jobb partján, a Szabadság híd budai hídfőjénél épült. A Budapestre érkező turisták kedvelt helye. Komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház), inhalatóriummal rendelkezik. A Gellért-hegy belsejében létesített forrásfoglalások biztosítják a fürdő vízellátását.

A gyógyfürdő területén feltörő "csodahatású" forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt.

A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában levő ülőmedence, a kültéri ülőmedence és a gyermekmedence megújult: korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel lettek ellátva. Ma a Gellért Gyógyfürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető.

Látnivaló megközelítése:

Tömegközlekedéssel: 18-as, 19-es, 41-es, 47-es és 49-es villamossal, valamint a 7-es, 7A-s, 86-os, 133E-s és 233E-s autóbusszal.

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint