Sopron (3.6 km)Ágfalva (4.1 km)Harka (4.9 km)

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Erdő Háza látogatóközpont és vadaspark
kategóriák:
jelentőség (1-6):
3.Regionális 
láthatóság:
látható 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.64958 E16.52743
cím:
külterület
elérhetőség:
nyitvatartási időben 
település:
A látnivaló külterületre esik. Környező település(ek):
Sopron (3.6 km) Ágfalva (4.1 km) Harka (4.9 km)

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi vezetésében és a Magyar Turisztikai Ügynökség partnerségével hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassuk az erdei ökoszisztéma értékeit.

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató kültéri parkosított terület oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A látogatóközpont tükrözi a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jelmondatát: “Oktatással a természet oldalán”.

A főépület termei interaktív eszközökkel felszereltek, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető kiállítással együtt, felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható.

A büfé fedett teraszát a kültéri bemutatótérrel fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők Magyarország vadon élő nagyvadfajai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj.

A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.

Források és további adatok:

WEB: taegrt.hu/erdo-haza/ (lekérés: 2023.05.11.)

 

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint