Csobánka (1.2 km)Pomáz (2.8 km)Szentendre (4.9 km)

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Holdvilág-árok
kategóriák:
jelentőség (1-6):
2.Országos 
láthatóság:
látható 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.66717 E18.96716
cím:
külterület
elérhetőség:
szabad (nyitott) 
település:
A látnivaló külterületre esik. Környező település(ek):
Csobánka (1.2 km) Pomáz (2.8 km) Szentendre (4.9 km)

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

Pomáz és Csobánka településektől északra 2km-re, Kiskovácsi "mögött" húzódik a Holdvilág-árok szurdokvölgy. A Nagy-Csikóvár, a Pörgelóci-hegy és a Lom-hegy között húzódó három ágból egyeülve vezet Kiskovácsiig. A völgyfőnél található a Meteor-létra. A völgyben taláható a Domini és a Sashegyi Sándor (= II. Ramszesz kút) forrás, melyek érintőpontjai a Pilisi Parkerdő forrásai túramozgalomnak.

A szurdok végén található a Remete-barlang (vagy Weiszlich-barlang vagy ősember-barlang), amely fölött csapadékosabb időjárás esetén csodálatos, mintegy 10 m magasságból alázúduló vízesés látványában gyönyörködhetünk.

Nagyobb esőzések után célszerű felkészülni a megáradt patak okozta nehézségekre, ilyenkor néhol még a turistaúton is bokáig lehet gázolni a vízben! Hidakon, falépcsőkön kanyarog az út, követve, avagy keresztezve a patak útvonalát mintegy 2 km hosszan.

Látnivaló megközelítése:

Közösségi közlekedéssel Pomázról menetrend szerinti helyközi autóbuszjárattal a Kiskovácsi, Kórház megállóhelyig kell utazni, majd az innen idnuló piros kereszt jelzésen kb. 400m.

Autóval a Pomáz - Pilisszentkereszt - Esztergom úton juthatsz Kiskovácsiig vagy a 10-es főútról Pilisvörösvárról Csobánkán keresztül.

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint