Miskolc

Pannon-tenger Múzeum látnivaló fényképe

Látnivaló adatok:

neve:
Pannon-tenger Múzeum
kategóriák:
 • múzeum
 •  

  Látnivaló helye, elérhetősége:

  GPS koordinátái (WGS-84):
  N48.09557 E20.78539
  cím:
  3529 Miskolc Görgey Artúr utca 28.
  elérhetőség:
  nyitvatartási időben 
  település:
  Ez a látnivaló a Miskolc település belterületén van.

  Látnivaló térkép:

  Látnivaló bemutatása:

  2013 november 20-án nyitja meg kapuit a Pannon-tenger Múzeum. Két új és teljesen egyedi, először látható kiállítással, az „Őserdei ösvényeken- a bükkábrányi mocsárciprus erdő és kora”, valamint „A Kárpátok-ásványai” tárlattal várjuk az érdeklődőket.

  A PTM kiállítótér állandó kiállítása három alappillérre épül. A központi témát a felső miocén kori mocsárciprus-erdő és ennek ürügyén a Pannon-medence élő és élettelen környezetének bemutatása alkotja. Külön hangsúlyt fektetünk a miocén kor történéseinek napjaink természeti környezetét és gazdaságát befolyásoló hatásaira.

  A központi témakör szerves részét képezi a világszerte ismert rudabányai őslénytani lelőhely. Az itt előkerült, 10 millió éves Rudapithecus hungaricus és Anapithecus hernyáki ősmajmok a főemlősök evolúciójában fontos szerepet töltöttek be, ezért a teljes leletegyüttes önálló teremben kerül bemutatásra.

  A PTM harmadik pillére a Herman Ottó Múzeum ásvány- és kőzetgyűjteménye lesz, melynek 19 ezer leltározott tételéből válogatva építjük fel a „Kárpátok ásványai” című állandó kiállítást. Nem titkolt célunk, hogy a látogatóközönség bűvöletbe ejtésén kívül, a legmagasabb szintű oktatási segédanyagot bocsássuk az általános-, közép- és felsőoktatási intézmények részére.

  A tudományosan megalapozott, de részben virtuális valóságba „csomagolt” kiállítás egyes elemei nemcsak láthatók, de témáktól függően szagolhatók, tapinthatók és mozgathatók lesznek, minden korosztálynak lehetőséget adva a játékos ismeretszerzésre.

  A Pannon-medence fejlődését végigkísérő állandó kiállítás számára időszakos kiállítótér, vetítőterem, múzeumpedagógiai és szemináriumi, valamint konferenciaterem teszi lehetővé, hogy az év minden hónapjában garantálhassuk a sokoldalú és változatos működtetést.

   

  Látnivaló képek:

  Címkék:

  Közeli látnivalók

  Közeli települések


  ()