Miskolc

Pannon-tenger Múzeum látnivaló fényképe

Látnivaló adatok:

neve:
Pannon-tenger Múzeum
kategóriák:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N48.09557 E20.78539
cím:
3529 Miskolc Görgey Artúr utca 28.
elérhetőség:
nyitvatartási időben 
település:
Ez a látnivaló a Miskolc település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

2013 november 20-án nyitja meg kapuit a Pannon-tenger Múzeum. Két új és teljesen egyedi, először látható kiállítással, az „Őserdei ösvényeken- a bükkábrányi mocsárciprus erdő és kora”, valamint „A Kárpátok-ásványai” tárlattal várjuk az érdeklődőket.

A PTM kiállítótér állandó kiállítása három alappillérre épül. A központi témát a felső miocén kori mocsárciprus-erdő és ennek ürügyén a Pannon-medence élő és élettelen környezetének bemutatása alkotja. Külön hangsúlyt fektetünk a miocén kor történéseinek napjaink természeti környezetét és gazdaságát befolyásoló hatásaira.

A központi témakör szerves részét képezi a világszerte ismert rudabányai őslénytani lelőhely. Az itt előkerült, 10 millió éves Rudapithecus hungaricus és Anapithecus hernyáki ősmajmok a főemlősök evolúciójában fontos szerepet töltöttek be, ezért a teljes leletegyüttes önálló teremben kerül bemutatásra.

A PTM harmadik pillére a Herman Ottó Múzeum ásvány- és kőzetgyűjteménye lesz, melynek 19 ezer leltározott tételéből válogatva építjük fel a „Kárpátok ásványai” című állandó kiállítást. Nem titkolt célunk, hogy a látogatóközönség bűvöletbe ejtésén kívül, a legmagasabb szintű oktatási segédanyagot bocsássuk az általános-, közép- és felsőoktatási intézmények részére.

A tudományosan megalapozott, de részben virtuális valóságba „csomagolt” kiállítás egyes elemei nemcsak láthatók, de témáktól függően szagolhatók, tapinthatók és mozgathatók lesznek, minden korosztálynak lehetőséget adva a játékos ismeretszerzésre.

A Pannon-medence fejlődését végigkísérő állandó kiállítás számára időszakos kiállítótér, vetítőterem, múzeumpedagógiai és szemináriumi, valamint konferenciaterem teszi lehetővé, hogy az év minden hónapjában garantálhassuk a sokoldalú és változatos működtetést.

 

Látnivaló képek:

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint