Tabajd

Mezítlábas park, tanösvény látnivaló fényképe

Látnivaló adatok:

neve:
Mezítlábas park, tanösvény
kategóriák:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.40210 E18.63144
cím:
Tabajd község közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van a bejárat
elérhetőség:
szabad (nyitott) 
település:
Ez a látnivaló a Tabajd település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

## Mi az, hogy Mezítlábas park? A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon. 21-féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül. Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra. Jó móka, hasznos kikapcsolódás lehet kicsinek és nagynak, egy kellemes családi program. A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, annak tulajdonságairól.

Látnivaló megközelítése:

A Mezítlábas parkot Fejér megyében Tabajdon -45 km távolságra Budapesttől- lehet felkeresni, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. Ingyenesen látogatható.

Látnivaló képek:

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint