Mozsgó (100 m)

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Ezüsthárs Tanösvény
kategóriák:
jelentőség (1-6):
4.Környéki 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.10962 E17.84369
cím:
külterület, Mozsgó, Szent-kút
elérhetőség:
szabad (nyitott) 
település:
A látnivaló külterületre esik. Környező település(ek):
Mozsgó (100 m)

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

A Szigetvári Erdészet új tanösvényt alakított ki a Dél-Zselicben, mely az Almáskeresztúr fölött foglalt László-forrástól a mozsgói Szent-kútig vezet, 6,2 km hosszan. Az útvonalat hársleveleket ábrázoló turistajelzések jelölik, melyeket Fogaras Csaba és Strasser Péter, a Dél-Zselic TK természetjárói festettek fel. A tanösvény állomásainak tájékoztató tábláit osszel helyezi el az erdészet.

Következo pont a 2002-ben foglalt László-forrás, mely erdoben, egy szép metszodésben bújik meg, Almáskeresztútról félórányira. Mellette egy felhagyott kis agyagbánya, romantikus hely. Itt található a Szigetvári Erdészet által kialakított Ezüsthárs tanösvény egyik végpontja. A László-forrás vékonyan csordogál, de ez állandó vízhozam, télen-nyáron, esos és aszályos idoben egyaránt számíthatunk itt vízre. Tovább indulunk a tanösvényen. A hársleveleket ábrázoló turistajelzések vadonatújak, jóformán még meg sem száradtak. A tanösvény új tájékoztató tábláit még nem látjuk, csak a régiekkel találkozunk imitt-amott. Állítólag még ez év oszén elkészülnek az újak. A 6,2 km hosszú útvonal végigjárása szép program lesz az iskolásoknak, érdeklodoknek. Másfél óra múlva érünk Mozsgóra, a focipályához, a Szent-kúthoz (ez a tanösvény másik végpontja, de ez a forrás nem folyik).

 

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint