Balatonszárszó

Krokodik Zoo látnivaló fényképe

Látnivaló adatok:

neve:
Krokodik Zoo
kategóriák:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.82451 E17.83163
cím:
8624 Balatonszárszó, Szemesi út 5.
elérhetőség:
nyitvatartási időben 
település:
Ez a látnivaló a Balatonszárszó település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

A Krokodil Zoo 1990 óta működik, 2004 óta állatkertként üzemel, és mindenben megfelel az EU-s normáknak.

Az 1300 m2-es Krokodil Zoo változatos gyűjtemény a világ minden tájáról, színpompás, illetve világos színű (hypomenalisztikus) állatok is láthatók. A hypomenalisztikus példányok az albínó állatokhoz hasonlóan csak állatkertben maradnak fent, hiszen az eltérő színből eredően a természetben még több veszély leselkedik rájuk, mint hagyományos (terep) színű egyedek esetében, sőt emiatt fajtársai is kiközösítik.

Különlegesség továbbá, hogy akár 5 cm-ről is megcsodálhatók a krokodilok, természetesen 2 cm vastag üveg mögül, hiszen nagyon veszélyes állatok. Sehol nem adatik meg az az élmény, hogy ilyen kis távolságból láthassuk azokat a fogakat, amelyek kint a természetben halálos veszedelmet jelentenek. A nyilvános etetés alkalmával látszik, milyen gyorsaságra képesek és mekkora erővel rendelkeznek a zsákmány megszerzése érdekében.

Párzási időszakban hallható, ahogy a krokodilok "beszélnek" riválisukkal, amely lehet halk morgás, illetve hangos ordítás is. Ez az időszak december környékére tehető. Általában a hímek hallatják hangjukat, de előfordul az is, hogy nőstény krokodil jelzi területbirtoklási szándékát, méghozzá a különösen agresszív gyémánt krokodil, akinél ilyenkor megfigyelhető a krokodilokra jellemző jellegzetes dominanciát sugalló testtartás.

Látnivaló megközelítése:

A 7-es főútról, illetve az M7-es Balatonszárszói (125. km) kijáratától könnyedén megközelíthető a Krokodil Zoo.

300 autó befogadására képes zárt parkolónkban látogatóink díjmentesen parkolhatnak.

Látnivaló képek:

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint