Veszprém

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Kittenberger Kálmán Növény- és vadaspark
kategóriák:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.09311 E17.89402
cím:
Veszprém, Kittenberger Kálmán utca
település:
Ez a látnivaló a Veszprém település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

A Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

Az Állatkert Kittenberger Kálmán, a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, vadász és író nevét viseli. Két részből álló Állatkertünk a Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el.

A festői szépségű Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint az egzotikus élőhelyről származó nagymacskák, a fekete medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és az elragadó kis pandák.

A felső, úgynevezett Gulya-dombi részen találhatók a legújabb fejlesztések, mint például hazánk egyik legszebb és legnagyobb Afrika-szavanna kifutója, ahol zebrákat, zsiráfokat, impalákat és egy öt fős szélesszájú orrszarvúcsaládot csodálhatnak meg a látogatók.

A szavanna kifutó szomszédságában épült fel a kialakításában és tematikájában Európában is egyedülálló komplexum, a Majomház.

A Veszprémi Állatkert eddigi legnagyobb és leglátványosabb fejlesztése 2014 februárjában kezdődött, és ennek keretében készült el az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést, továbbá a vizes élővilágot bemutató projekt, ahol a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek életébe nyerhetnek betekintést, valamint az új orrszarvúház és a hozzá tartozó kifutó, ahol télen is megcsodálhatók a látogatók kedvencei.

Az új, 2013-ban átadott Gulya-dombi vendégforgalmi bejárattal szemben látványkifutó épült, ahol lámafélék kaptak helyet. 2015 júniusában került átadásra az az 5 000 m2 alapterületű és 15 méter belmagasságú Madárröpde, melynek kialakítása Magyarországon egyedülálló, és ahol flamingókkal, skarlát íbiszekkel és récékkel találkozhatnak a látogatók.

Az Állatkert kiemelt hangsúlyt fektet a jövő nemzedékének környezettudatos nevelésére.

Az érdekes állatok megtekintése mellett látványetetések, állatsimogató és rendezvények színesítik az Állatkert kínálatát.

Források és további adatok:

WEB: www.veszpremzoo.hu (lekérés: 2022.07.09.)

 

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint