Csákvár

Nincs kép ehhez a látnivalóhoz

Látnivaló adatok:

neve:
Csákvári Emlékház és Tűztorony
további nevek:
Vértes múzeum
jelentőség (1-6):
4.Környéki 
láthatóság:
látható 

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N47.39188 E18.46592
cím:
8083. Csákvár Szabadság tér 1.
elérhetőség:
előzetes bejelentkezésre 
település:
Ez a látnivaló a Csákvár település belterületén van.

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

A valamikori csákvári tűzoltószertár tűztornyos épülete és a szomszédságában levő egykori két lakás ad helyet a „Csákvár Emlékház”-nak (korábban: Vértes Múzeum). Az állandó kiállítások épületének első felében emlékek találhatók: a „múzeumalapító” Kovács László Pál egykori református kántortanítóról, a Háry János daljáték csákvári bemutatásáról továbbá Dr. Csányi Lászlóról – Csákvár szülöttjéről – a Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítójáról.

Állandó kiállítás mutatja be a XX. század eleji lakóházat, valamint Csákvár országos nevezetességét, a fazekasságot. Az egykori tűzoltószertárban négy kiállítóteremben különféle időszaki kiállításokat láthat az érdeklődő, illetve alkalmanként egyéb rendezvények, gyermekfoglalkozások vannak.

Az ingatlan tulajdonosa Csákvár Város Önkormányzata. Üzemeltetője – a tulajdonos önkormányzat megbízásából – a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület.

Források és további adatok:

WEB: vertesmuzeum.hu (lekérés: 2023.07.02.)

 

Ehhez a látnivalóhoz sajnos még nem áll rendelkezésre fénykép.

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint