Hegyesd (650 m)

Hegyesdi várhegy tanösvény látnivaló fényképe

Látnivaló adatok:

neve:
Hegyesdi várhegy tanösvény
kategóriák:

Látnivaló helye, elérhetősége:

GPS koordinátái (WGS-84):
N46.90935 E17.51560
cím:
külterület, a várhegy oldalában
elérhetőség:
szabad (nyitott) 
település:
A látnivaló külterületre esik. Környező település(ek):
Hegyesd (650 m)

Látnivaló térkép:

Látnivaló bemutatása:

Induljunk el a tanösvényen és fedezzük fel a Hegyesdi várhegy érdekességeit! Figyeljünk arra, hogy az erdő mennyi csodát rejt magában, s így a túra végére szép élményekkel és hasznos ismeretekkel gazdagodhatunk!

Hazánk egyik legyszebb természeti és történelmi értékekben gazdag térsége a Balaton-felvidék, a tanúhegyek térsége, a Tapolcai-medence. A kb. 1,5 km hosszú tanösvényen barangolva, 9 állomáson keresztül, ismertető táblák segítségével tanulmányozgatjuk a környék természeti, történelmi látnivalóit. Megismerhetjük a hegyesdi várhegy természeti adottságait (növényvilág, állatvilág, geológia), történelmi múltját, az erdei életközösség jellemzőit, kölcsönhatásait, sokszínűvégét. Az erdő szintjeit, az erdőgazdálkodás alapjait, s az erdész munkáját az erdőben.

A tájékoztató táblákon kívül a 9-es állomáson 7db fafajokat ismertető táblát találunk, melyek a várhegyen leggyakrabban előforduló állományalkotó és elegyfafajok jellemzőit mutatják be.

A tanösvényről készült egy prospektus is, mely ingyenesen beszerezhető a Bakonyerdő Zrt Monostorapáti erdészeténél (Monostorapáti, Petőfi utca 34.), valamint a Hegyesdi Önkormányzaton (Hegyesd, Zrínyi utca 1.)

 

Látnivaló képek:

Címkék:

Közeli látnivalók

Közeli települések


()
Látnivalók a közelembenÚJ! Magyarország látnivalótérképe Épített látványosságok Természetes látnivalók Látnivalók vármegyénként Látnivalók tájegységenként Látnivalók jelentőség szerint